Henrike Sijrier is muziek therapeut in Dordrecht
Wie geeft er muziektherapie in Dordrecht of omgeving?
Neem contact op

Door wie?

nov 2017 gitaar

Henrike Sijrier

Muziekgenoot is opgericht door Henrike Sijrier, 38 jaar jong en dol op mensen en muziek. Deze passies werden mij met de paplepel ingegeven. Een beroep vinden met de combinatie van deze twee was een goed verborgen en super mooie optie. 

Mijn muzikale carrière begon toen ik een jaar of 8 was en ik op muziekles mocht. De bugel werd het instrument waar ik als eerste op mocht gaan spelen, dit lijkt wat op een trompet en is het hoofdinstrument van de fanfare. 
Het hele gezin was bij de fanfare en ik sloot als jongste telg aan in die rij.

"Muziek maken en met mensen werken zijn mijn passies"

Bekijken
Aanmelden

“Muziekgenoot staat voor muziek, samen op je doel afgaan en genieten.”

 Later leerde ik mezelf blokfluit en gitaar spelen en ging ik op een koor. Mede door mijn studie muziektherapie is mijn kennis van muziek en muziekinstrumenten erg uitgebreid, denk hierbij aan piano, drummen, elektrische gitaar en basgitaar.

Zo’n anderhalf jaar heb ik stage gelopen in een justitiële jeugdinrichting. Hier ben ik in aanraking gekomen met het schrijven van raps en deze opnemen, afmixen en op cd zetten. Het opnemen van (eigen)liedjes is iets wat ik erg leuk en interessant vind om te doen. Door dit proces werk je toe naar een duidelijk eindproduct. Je einddoel wordt hierdoor zichtbaar gemaakt. Binnen dit proces krijg je vanzelf te maken met de dingen waar je aan wilt werken.

Tijdens mijn studietijd ben ik gefascineerd geraakt door "zegenend helpen". Dit is een organisatie die vanuit christelijke visie in Nederland cursussen geeft voor hulpverleners of pastoraal medewerkers die op basis van zegenen, d.w.z. goede woorden (van God) uitspreken, willen werken. De basishouding van deze hulpverleners is vriendelijk en zonder eis of oordeel. Doordat ik graag de combinatie wilde maken van twee sterke therapie vormen heb ik een onderzoek gedaan naar “de zegen in muziektherapie” en wil dit ook graag vorm geven binnen mijn eigen praktijk. Het stuk zegen toevoegen aan muziektherapie gaat natuurlijk altijd in overleg en alleen als iemand hier voor open staat.

Verdere werkervaring heb ik opgedaan binnen de gesloten jeugdzorg, gehandicapten zorg, GGZ verslavingszorg, GGZ en in autisme gespecialiseerde GGZ. Mocht u of jij niet binnen één van de genoemde doelgroepen vallen, maar wel interesse hebben in muziektherapie, laat dan zeker een bericht achter zodat ik contact kan opnemen en we kunnen bespreken wat ik kan betekenen.

© 2018 Muziekgenoot