Muziek therapie zoeken in Dordrecht? Bekijk de  muziek therapie van muziekgenoot.nl

Zoekt u muziektherapie in Dordrecht of omgeving?

Neem contact op

Wat is muziektherapie?

Deze vraag zou je kunnen opsplitsen in “wat is muziek” en “wat is therapie”?


MUZIEK
Wanneer je spreekt over muziek, is daar bij bijna iedereen meteen een klik. Bijna overal waar je bent is muziek; in de winkel, op je werk, soms speel je zelf een instrument.

Maar is muziek niet veel meer? Geluid zoals de deurbel, het deksel op de pan, de vogels in het bos en de golven op het strand, zou je ook kunnen ervaren als muziek.

Iemand kan een uitgesproken voorkeur hebben voor een bepaalde stijl of heel gevoelig zijn voor muziek en geluid. “Muziek doet iets met je” hoor je vaak, dit slaat dan vaak op emoties. Ook lichamelijk kan muziek wat met je doen, je kunt kippenvel krijgen wanneer je muziek heel mooi vind of aan een fijne gebeurtenis terug denken wanneer je muziek hoort die je kent.


THERAPIE
Betekenissen van therapie zijn “het genezen” of “behandelen”. Je zou dit ook kunnen vertalen met verandering. Het kan zijn dat je in je leven een verandering zou willen zien, omdat het niet zo lekker gaat of je misschien vastgelopen bent.

Muziektherapie kan je helpen om deze verandering in je leven door te voeren. De muziektherapeut begeleidt hierbij, door de kennis van muziek en therapie, en helpt jou te veranderen op de manier die het beste bij jou past. De therapeutische relatie die wordt opgebouwd tussen cliënt en therapeut is hierbij erg belangrijk voor het behalen van het resultaat. In de muziektherapie wordt er gebruik gemaakt van het bespelen van muziekinstrumenten (bestaande muziek of geïmproviseerd) het luisteren naar muziek, bewegen op muziek en de stem als instrument.

Met muziek valt zoveel te doen en te bereiken dat het niet nodig is dat je muzikaal aangelegd bent om deel te nemen aan de muziektherapie. Misschien heb je een klik met muziek of ben je niet zo’n prater; je bent welkom bij Muziekgenoot.